K’s Choice

ks-choice-551327b9bc27f

K’s Choice is een Belgische Rockband die al sinds 1994 actief is, tussen 2003 en 2009 is de band gestopt geweest, maar in 2009 zijn ze weer bij elkaar gekomen en weer muziek gaan maken. De band draait om broer en zus Bettens, Sarah die zingt en gitaar speelt en Gert die gitaar, toetsen en zang voor zijn rekening neemt. De naam K’s Choice is afgeleid van het Proces een boek van Kafka. Waarin Jozef K absoluut geen eigen keuzes heeft. De naam is dus een ironische toespeling naar dingen die onmogelijk zijn, iets wat je vaker terug zal zien komen in hun muziek.

Not an Addict

De hitsingle Not an Addict is in 1995 opgenomen, en heeft ervoor gezorgd dat de band internationaal bekend zou worden. Ze hebben in de jaren erna (1996/1997) permanent in het voorprogramma van Alanis Morissette gestaan die fan was nadat ze de band gezien had op enkele Europese zomer festivals. Het derde album van de band Cocoon Crash bracht in 1998 nog meer faam en beroemdheid, zodat er in 1999 een extra album uitgebracht werd. En in 2000 werd het voorlopig laatste studio album uitgebracht Almost Happy. In 2003 werd er een pauze aangekondigd, dit heeft ervoor gezorgd dat er solo werk uitgekomen is van Sarah Bettens. In 2007 kwam er bericht naar buiten dat er materiaal opgenomen werd voor een nieuw K’s Choice album dat in 2009 uit zou moeten gaan komen. Dit werd het album The essential en sindsdien zijn er nog 3 albums uitgekomen. Het album dat als laatste uitgebracht werd in 2015, was een album dat stevig was, en de rock invloed terug bracht naar de band. Het album werd bijzonder goed ontvangen door zowel de fans als de pers, en bereikte al snel een eerste plaats in de Belgische hit noteringen.

K’s Choice is daarmee een van de bekendere Belgische bands, die ook buiten Europa doorgebroken is. Wie K’s Choice zegt, zegt Not an Addict en Almost Happy en de vraag is of ze het succes van die singles nog weer kunnen gaan evenaren. Een ding is zeker de band doet het goed binnen België als de rest van Europa en wie luistert er nu niet graag naar de vocalen van Sarah Bettens?